Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

SASSA ASLI

Mina favoriter

SE ALLT

5 mentala blockeringar som begränsar dig!

Begränsande tankar och negativa övertygelser – det som ofta kan förhindrar oss från att leva våra liv till våra fulla potential. Dessa mentala blockeringar kan ligga dolda under ytan och kontrollerar vårt välmående, men också många av våra beslut och känslor omedvetet. Ofta kan tankarna ligger där och begränsar oss i våra livsval, helt enkelt begränsa oss till att nå dit vi önska eller bara vara så lyckliga som vi förtjänar. Eller få oss att tro mindre om oss själva. Med det här inlägget skulle jag vilja inspirera dig till att börja vända på dina tankar och istället börja tro på dig själv!

5 mentala blockeringar som begränsar dig..

1. ”Jag kan inte lämna mitt jobb inom det första året.”
Vi lever i nya tider och ”reglerna” som fanns förr, gäller inte längre. Eller regler och regler, vem bestämmer egentligen hur saker och ting ska gå tillväga? Men det måste se bra ut på CV:t kanske vissa tänker. Om jobbet du går till bryter ner dig, istället för att vara med och bygga på det du vill utvecklas inom – kan det vara väldigt destruktivt att stanna. Eller så kanske du går och längtar efter att göra karriär, eller starta eget, om magkänslan säger till dig att byta riktning – våga lyssna! Ibland är det bästa att ta svåra aktiva beslut, än att fortsätta med saker ”bara för att” pågrund av konstiga osynliga regler.

2. Lycka kommer först när jag…
Hittar den perfekta partnern, landar mitt drömjobb, får den där lönen, köper den där saken. Många letar efter lyckan utanför sig själva och tror att det ligger i alla dessa externa saker. Men faktum är att externa faktorer inte kan styra din lycka – det är endast du med din inställning som kan. Allt det andra kan bidra, men det handlar ofta om inställningen vi väljer att ha i våra liv.

3. Jag måste se till att allt jag gör blir perfekt….
Att vara perfektionist har liksom blivit en ”bra grej”, en god egenskap – men är det egentligen så bra att alltid sträva efter att göra alla saker perfekt? Jag tror inte det. Sedan tror jag att folk har alldeles för höga förväntningar på sig själva, så höga att det blir begränsande och många kanske inte får tummen ur av rädsla att inte prestera på topp! Ett tips är att bara köra och justera as you go – det är bättre att du gör något än ingenting alls. 

4. Jag måste veta vad jag vill göra med mitt liv, annars är det kört…
Säger vem?? Varför denna hets kring att man ska veta exakt vad man vill med sitt liv? Varför måste vi planera in i det minsta och förvänta oss att vi ska veta allt här och nu. Livet är en resa och du skapar din stig varje dag – släpp tanken på att du måste veta vad du vill göra med ditt liv långsiktigt (om det är svårt för dig att komma underfund med) och fokusera på dina delmål.

5. Mitt värde ligger i saker jag gör….
Absolut inte. Ditt värde ligger i den du är och är inte kopplad till vad du presterar. Sluta vänta på andras godkännande, bekräftelse och likes. Börja istället att värdesätta dig sig och tro på din egna förmåga!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

  senaste från Hälsa

  Sassa Aslis webbshop
  Dölj
  metro mode weekly

  Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

  Lifestyle
  Sophia Anderberg
  Lifestyle
  Emelie Walles
  Home
  Jannike Ebbing
  Hälsa
  Sassa Asli
  Lifestyle
  Cassandra Lundgren
  Mode
  Emma Danielsson
  Hälsa
  Foodjunkie
  Hälsa
  Joanna Swica
  Lifestyle
  Evelina Andersson
  Lifestyle
  Sara Che
  Lifestyle
  Tess Montgomery
  Hälsa
  Josefines Yoga
  Lifestyle
  Susanne Barnekow
  Mode
  Paulina Forsberg
  Mode
  Mathilda Weihager
  Lifestyle
  Cassandra Klatzkow
  Lifestyle
  Fanna Ndow Norrby
  Hälsa
  Jenny Sunding
  Mode
  Imane Asry
  Home
  34 kvadrat
  Hälsa
  Fannie Redman
  Mode
  Tyra-Stina Wilhelmsson
  Mode
  Fanny Ekstrand