Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

DAGENS FRÅGA – ÄTER DIN KILLE VEGANSK MAT SOM DU?

Utanför en mysig juicebar i Pars. 

Läsarfråga
Hej Sassa!

Jag har märkt i dina blogginlägg att du och Magnus äter i stort sett samma mat. Så jag undrar om det alltid varit så att ni haft likadan syn på maten/hälsan eller om en av er påverkat varandra under tiden ni varit tillsammans? I så fall, hur gick ni tillväga med förändringarna?

Du får gärna ta upp svaret i bloggen om du önskar.

Keep up the good work med bloggen! Den är underbar!

Sassa svarar

Tack för din fråga och för dina fina ord! Precis som du har observerat så äter jag och Magnus nästan detsamma. Även om han var lite skeptisk till min stora kostförändring för några år sedan (gick från extrem köttätare till växt baserad kost), tog det inte lång tid innan han började bli riktigt nyfiken. Efter ett tag föll det sig helt naturligt och vi började äta den samma maten hemma (enklast så). Dem positiva effekterna var så många att han inte kunde tacka nej. Jag började med att introducerade honom för smoothies, sedan gick allt av sig själv egentligen…..

Nu kan han inte hålla fingrarna i styr och handlar själv hem gojibär, hampafrön, chiafrön – you name it! Han är riktigt bra på att hitta hälsosamma veganska restauranger och caféer, var vi än befinner oss i världen och han är intresserad samt nyfiken på att testa nya maträtter. Man skulle kunna tro att han var mer hardcore än mig, men så är inte fallet. 

Jag tror att man påverkar varandra mer än vad man tror. Samtidigt tror jag det är oerhört viktigt att aldrig tvinga fram förändringar hos sin partner, det måste helt enkelt komma av egen vilja. Självklart kan man introducera nya rätter, men aldrig hetsa till förändring. Även om man kanske blir frustrerad till tider. Mitt tips skulle vara att göra spännande rätter att bjuda på, se intressanta dokumentärer tillsammans samt läsa upp sig mer på mat och hur det påverkar hälsan. Inte minst, ha tålamod.

Men viktigt att poängtera. Han gör sina val som vuxen och ibland innebär det att han äter sådant som jag väljer att inte äta. Detta är helt upp till han och det är inte min sak att dömma honom (eller han mig), eller säga hur han borde äta. Så länge man gör aktiva val i sitt liv samt är medveten om vad man gör, är det helt upp till var och en. Sedan är detta min livsstil, det är så jag väljer att leva och självklart delar han många delar av det men inte absolut allt. Vilket är helt ok. Hade han varit en soffpotatis, hade det nog inte funkat så bra, haha!

Den största och viktigaste förändringen är den DU gör i ditt liv, när du mår bra och strålar kommer det smitta av sig. Tro mig. Sedan kommer det skapas ringar på vattnet och inom kort har du helt säkert inspirerat fler än du tror till att bry sig mer om sin hälsan.

Hoppas du fick svar på din fråga!
Stor kram, Sassa


Sassa responds
Hi Anja!

Thank you for your question and for your nice words! Just as you have observed, me and Magnus eat almost the same. Although he was a bit skeptical about my diet change (going from heavy meat eater to plant based) a few years ago. However, it did not take long time before he started to get really curious and after a while we began to eat the same foods at home (easiest that way). The positive effects were so many that he couldn’t refuse to get more into it. I began by introducing him to smoothies, then it basically went all by itself…..

Now he can not keep his hands off healthy food and often brings home goji berries, hemp seeds, chia seeds – you name it! He’s also really good at finding healthy vegan restaurants and cafes, wherever we are in the world and he’s interested and curious to try new dishes. You might believe that he’s more hardcore than me!

I think that we influence each other more than we think. At the same time, I think it’s extremely important to never force changes upon your partner, it simply must come from their own authentic will. Obviously, one can introduce new dishes, but never incite change. Although you might get frustrated at times. My tip would be to make exciting dishes, watch interesting documentaries about health together and increase your knowledge about food etc. At the same time be very patient.

It’s very important to point out. He makes his own choices as an adults and sometimes that means that he eats things that I choose not to eat. This is entirely up to him and it’s not my job to judge him (or him me), or say how he should eat. As long as you make active choices in your life and you’re aware of what you do, it’s entirely up to you. 

The biggest and most important change is the one you make in YOUR own life, when you feel good and radiate that energy, it will rub off on others around you. Believe me. It will create cirkels on the water and soon you have inspired more people than you think, to better take care of themselves!

Hope you got your answer!
Big hug, Sassa

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
1kommentarer
  • Åh så fint att kunna dela veganska restauranger etc. med någon! Och en himla bra inställning du har tycker jag att man ska låta den andra fatta sina egna beslut om vad de vill äta och inte och helt enkelt respektera varandra. Det kommer man nog väldigt långt med!

    Mirjam Therese 2017-04-03 21:39:06 http://mirjamtherese.blogg.se
    Svara

senaste från Hälsa

Sassa Aslis webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Hälsa
Joanna Swica
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Marie Serneholt
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Fannie Redman
Hälsa
Sassa Asli
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
By Momo
Hälsa
Jenny Sunding
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Home
Jannike Ebbing
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Mathilda Weihager
Man
Niklas Berglind