Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

SVARAR PÅ LÄSARFRÅGA – HUR JAG SKÖTER MIN HUD OCH TIPS!

Trots att jag är en riktig yoga/träning/hälsomat-junkie – tycker jag det är riktigt kul med skönhet och ekologisk hudvård! Nedan svara jag på en läsarfråga kring hur jag sköter min hudvård.

Läsarfråga
Hej! Kan du berätta lite om din hudvård? Jag har alltid haft tufft med min hy och jag är väldigt hälsosam och försöker verkligen ändra den genom min kost. Min hy har absolut blivit bättre men inte alls så som jag önskade. Har du några tips på grymma krämer som rengör på djupet men ändå är skonsamma mot min hy? Vill gärna inte smörja in min hy med produkters vars ingredienser jag inte kan uttala. Vad ska jag tänka på i min vardag!? Din hy är så fin, dela gärna med dig av dina bästa tips!

Tack!


Sassa svarar
Hej!
Vilken kul fråga att svara på! Självklart kan jag dela med mig av hur jag gör och vad som funkar för mig!

Till att börja med vill jag säga att jag för många år sedan, i samband med mina svåra magproblem hade jag smärtsamma utslag i ansiktet. Det var en kombination av finnar och acne-liknande utslag. Vissa perioder var det riktigt illa och jag hade liksom ont i ansiktet.

Med åren bytte jag livsstil, inte minst slängde jag ut mina o-ekologiska/syntetiska krämer och gick över till rena hud/skönhetsprodukter. Det tillsammans med ett mer hälsosamt och balanserat liv, resulterade i att min hud började må bättre.

Några saker som jag gör för att hålla huden frisk är:
– Jag dricker mycket vatten
– Jag äter en till stor del ren växt-baserad kost (styr undan gluten, mjölkprodukter, animaliskaprodukter etc) – vilket innebär en näringsrik kost med en hel del vitaminer, mineraler, fibrer och vätska (samt kosttillskott), som ger en god maghälsa.
– Jag tränar/svettas regelbundet, vilket ger en god cirkulation i huden.
– Jag tänker på andningen och försöker andas sakta och djupt i vardagen.
– Jag använder rena ekologiska hud samt skönhetsprodukter som inte täpper igen huden.
– Jag tillåter huden att andas och lägger inte på smink dagligen – speciellt inte när jag tränar.
– Jag använder lermask – min FAVORIT!
– Jag värdesätter min min hälsa högst, att må bra på insidan (också mentalt) är också otroligt viktigt.

Mina dagliga rutiner på morgonen och kvällen är: 
Jag tvättar ansiktet med en mild ansiktsrengöring i kallt vatten, morgon och kväll. Sedan sprayar jag på ett ansiktsvatten och efter det lägger jag på ett serum för att på det lägga på min dag/nattkräm. Duttar också gärna på en ögonkräm.

En till två gånger i veckan använder jag en mild peeling och en mask på det. Två gånger i månaden (ungefär) använder jag lermask, som verkar något djupare.

Men självklart kan också jag få en finne då och då, speciellt innan mensen och när jag byter miljö. Sedan är jag mycket ute i solen och försöker fånga ljuset när jag kan. Detta har gett mig fräknar och solfläckar..men jag får hellre det än att totalt undvika den fantastiska solen. Däremot är jag för rastlös för att ligga och sola när jag befinner mig på varmare breddgrader, så jag ser till att vara exponerad för solen så pass mycket som min hud klarar.

Det är lite av vad jag gör för att bibehålla en frisk hud. Jag har massa tips på krämer och skönhetsprodukter, men det är svårt att ge dig exakta råd då jag inte vet din exakta hudtyp. Sedan kan man reagera olika på hud/skönhetsprodukter, så du kanske kan börja testa dig fram för att se vad som passar dig bäst. Men mitt största tips är att undvika o-ekologiska orena produkter, samt se över livsstilen på alla plan. Kroppen är fantastisk och ”helar” sig själv, så länge vi ger den de rätta förutsättningarna samt tid. När vi tar hand om oss själva från insidan, så kommer det garanterat att synas på utsidan!

Hoppas tipsen hjälpte!
Kram, Sassa


Even though I’m a real yoga/training /wellness/food-junkie – I think it’s really fun with beauty and organic skin care! Below I answer a readers question about how I take care of my skin.

Reader Question
Hey! Can you tell me a little about your skin care routines? I’ve always had a tough time with my skin, although I’m very healthy and really try to change it through my diet. It has definitely gone in the right direction, however it’s not as good as I want it to be. Do you have any tips on awesome creams that cleanse but still are gentle to my skin? Would not like to put on a lot of products whose ingredients I can not pronounce. What should I think of in my daily life !? Your skin is so nice, please share your best tips!

Thanks!

Sassa answers
Hey!
What a fun question to answer! I love to share what I do and what works for me!

To begin with, I would say that many years ago, I had really difficult gut problems and alongside with that I had painful rashes on my face. It was a combination of pimples and acne. 

Over the years, I’ve changed my lifestyle and replaced my old synthetic creams to better clean skin/beauty products. This as well as a more healthy and balanced lifestyle.

Some things I do to keep my skin healthy are:
– I drink a lot of water
– I eat a clean plant-based diet as much as I can (I avoid gluten, milk products, animal products etc) – I eat food with a lot of vitamins, minerals and fibers (as well as dietary supplements) that provide good gut health.
– I exercise/sweat regularly which is good for the circulation.
– I breathe deeply everyday.
– I use clean organic skin and beauty products.
– I allow the skin to breathe and do not put on makeup daily – especially not when I exercise.
– I use mud mask – it’s my favourite!

My daily routines in the mornings and evenings are:
I wash my face with a face wash in cold water, morning and evening. Then I spray on facial water and after that I put on a serum and on top of that a day/night cream. I also use eye cream.

Once or twice a week I use a mild peeling and a mask. Twice a month (approximately) I use mud mask.

However, I also do get pimples from time to time – especially when I get my period and change environment. 

It’s a bit of what I do. I have lots of tips on creams and beauty products, but it’s hard to give you precise advice because I do not know your exact skin type. Also, we can respond differently to skin/beauty products, so you may start by testing to see what suits you the best. But my biggest tip is to avoid bad products and continue to live healthy. The body is amazing and ”heals” itself, as long as we give it the right conditions and the time. When we take care of ourselves from the inside, it will definitely be visible on the outside!

Hope these tips helped!
Hugs, Sassa

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
1kommentarer
  • Du är bara så underbar! Kan du inte ge lite tips på märken du ver är bra produkter så man kan utforska vilka som skulle passa för en själv! Ha en underbar helg ❤️

    Josefin 2017-09-22 16:41:27
    Svara

senaste från Hälsa

Sassa Aslis webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Elin Johansson
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Tess Montgomery
Home
Andrea Brodin
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind