Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

SAFTIGT MOROTSBRÖD

DSC_0972
DSC_0978
DSC_0034

Vad gör man när det regnar en sommardag? Jo, man bakar glutenfritt morotsbröd!;)

Du behöver:

3 rivna morötter
2 1/2 dl bovetemjöl
2 1/2 dl kokosmjöl
1 msk fiberhusk
1 1/2 dl valnötter och solrosfrön eller blandade frön
1 tesked bikarbonat
1/2 tesked vaniljpulver
1/2 tesked kanel
Lite salt (valfritt)
2 matskedar kokosolja
3 vispade ägg
1 1/2 dl rismjölk eller mandelmjölk

Tips: När du tagit ut brödet så kan du ha lite honung på toppen, för det där lilla extra! 
Gör så här:

Börja med att sätta ugnen på 180 grader. Blanda alla torra ingredienser i en skål för sig och häll därefter i de flytande ingredienserna (vispa äggen). Smör in en brödform, jag använde kokosolja. När du har hällt i smeten i formen kan du toppa med lite mer frön, placera i mitten av ugnen. Grädda i ca 30 minuter. Brödet ska ha en lätt ”krispig” yta. Låt brödet svalna en stund, skär i bitar och servera med valfritt pålägg. Idag åt jag det med jordnötssmör. Mums!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    senaste från Hälsa

    Sassa Aslis webbshop
    Dölj
    metro mode weekly

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

    Home
    Andrea Brodin
    Hälsa
    Foodjunkie
    Mode
    Petra Tungården
    Lifestyle
    Susanne Barnekow
    Mode
    Pamela Bellafesta
    Hälsa
    Ida Warg
    Lifestyle
    Henrietta Fromholtz
    Lifestyle
    Linn Herbertsson
    Home
    34 kvadrat
    Lifestyle
    Tess Montgomery
    Lifestyle
    Makeup by Lina
    Lifestyle
    Elin Johansson
    Lifestyle
    Josefin Dahlberg
    Hälsa
    Fannie Redman
    Mode
    Fanny Ekstrand
    Hälsa
    Sassa Asli
    Mode
    Paulina Forsberg
    Mode
    Mathilda Weihager
    Hälsa
    Josefines Yoga
    Mode
    Emma Danielsson
    Lifestyle
    Sandra Beijer
    Man
    Niklas Berglind