Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

BROCCOLI – VECKANS SUPERFOOD

broccili

Den här veckans superfood är broccoli! En otroligt bra grönsak att ha med i sin dagliga kost. Nu kanske du inte tycker om smaken, men ge inte upp, jag kan nästan lova dig att kärleksfullt tillagad broccoli smakar fantastiskt! Inte minst så är den proppfull av massa nyttigheter!

Går du och är hungrig efter salladen du åt till lunch? Då är det på tiden att du ångkokar broccoli och tillsätter vid sidan av, eller till salladen. Med det höga fiberinnehållet så kommer det hålla dig mätt längre, hur bra är inte det?! Som jag skrev ovan så innehåller broccoli mycket kostfiber som är väldigt bra för tarmarna. Den här supergrönsaken innehåller en nyttig cocktail av vitaminer, mineraler och kalium, kalcium, antioxidanter: betakaroten B-, C- och E-vitamin, magnesium, fosfor, järn och zink.

Broccoli kan ätas: kokt (helst ångkokt för att bevara näringen och färgen). Passar väldigt fint till sallader, i soppor och grytor, omeletter, ugnsgratinerade, i wok-rätter och mycket mer. Ett tips är att pressa citronsaft över och steka i kokosolja och toppa med pinjenötter, så gott! Mer mattips med broccoli kommer framöver, så håll utkik!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

  senaste från Hälsa

  Sassa Aslis webbshop
  Dölj
  metro mode weekly

  Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

  Home
  Andrea Brodin
  Hälsa
  Foodjunkie
  Mode
  Petra Tungården
  Lifestyle
  Susanne Barnekow
  Mode
  Pamela Bellafesta
  Hälsa
  Ida Warg
  Lifestyle
  Henrietta Fromholtz
  Lifestyle
  Linn Herbertsson
  Home
  34 kvadrat
  Lifestyle
  Tess Montgomery
  Lifestyle
  Makeup by Lina
  Lifestyle
  Elin Johansson
  Lifestyle
  Josefin Dahlberg
  Hälsa
  Fannie Redman
  Mode
  Fanny Ekstrand
  Hälsa
  Sassa Asli
  Mode
  Paulina Forsberg
  Mode
  Mathilda Weihager
  Hälsa
  Josefines Yoga
  Mode
  Emma Danielsson
  Lifestyle
  Sandra Beijer
  Man
  Niklas Berglind